Systeem voor Verdeel- en stijgleidingen

  • Fitting Verteilleitungen und Steigleitungen
  • Verteilleitung und Steigleitung Installation unterhalb der Decke

De effectieve methode voor de installatie van grote leidingdiameters

Installatiesystemen zijn de "levensaders" van een gebouw. Zij voorzien alle hoeken en gaten van een huis met de benodigde hoeveelheid warm en koud water. Zonder die aders zou een effectieve benutting van gebouwen tegenwoordig niet meer denkbaar zijn. Ons modulair fittingsysteem MLC voor verdeel- en stijgleidingen vereenvoudigt de installatie van deze sanitaire systemen. Het systeem beperkt de kosten en moeite voor ontwerp en installatie, omdat slechts een beperkt aantal componenten opgeslagen, bewerkt en geïntegreerd hoeven te worden. Daarnaast maakt het systeem snelle en eenvoudige leidingverbindingen mogelijk.

De technologie van het geavanceerde systeem met MLCP fittingen is bij talrijke projecten al doorslaggevend geweest voor de systeemkeuze. Slechts 40 componenten maken meer dan 300 fittingcombinaties mogelijk met diameters tot 110 mm. Een speciaal vergrendelingsmechanisme maakt bovendien het persen boven het hoofd overbodig.

In bestaande gebouwen zijn waterleidingen over het algemeen onder het pleisterwerk of in het plafond aangebracht. De installatie kan vaak niet op de voorkeurspositie worden aangebracht, omdat men te maken krijgt met de architectonische kenmerken van het betreffende gebouw en de positie van andere leidingen en kabels. Het modulaire systeem voor verdeel- en stijgleidingen is de ideale oplossing voor dergelijke situaties en beantwoordt bovendien aan de eisen die gesteld worden aan hoogwaardige sanitaire installaties. Het modulaire concept met slechts 40 componenten en diameters tot 110 mm, in combinatie met de beproefde perstechnologie, is uitermate geschikt voor een breed scala aan toepassingen.

Het modulaire systeem voor verdeel- en stijgleidingen creëert nieuwe mogelijkheden voor alle processtappen vanaf het ontwerp tot aan de installatie.

De verbinding van leiding en fitting vereist slechts 4 stappen:

Stap 1
Stap 2
Stap 3
Stap 4
Verteil- und Steigleitungen Installation Step 1
Eenvoudig de ontbraamde meerlagenleiding in de persadapter steken.
Verteil- und Steigleitungen Installation Step 1
Verbinding met het Uponor persgereedschap persen.
Verteil- und Steigleitungen Installation Step 3
Persadapter in het basiscomponent invoeren.
Verteil- und Steigleitungen Installation Step 4

Vergrendelelement in de opening van het fitting schuiven en vastklikken.

Verdeel en stijgleidingen

Voordelen:

  • Slechts 40 componenten maken honderden variaties mogelijk
  • Kleurcodering tot diameter 110 mm
  • Optimale beschikbaarheid
  • Geringe behoefte aan opslagruimte en investering
  • Ongeperst = niet dicht
  • Snelle montage door persen op de werkbank
  • Zonder gereedschap ter plaatse te installeren
Sluiten