Oppervlakteverwarming en -koeling

  • Flächenheizung und -kühlung von Uponor

Energiezuinige systemen voor vloer, wand en plafond

Uponor biedt innovatieve oplossingen voor verwarmen en koelen. De milieuvriendelijke systemen voor vloerverwarming en -koeling, wandverwarming en -koeling en plafondverwarming en –koeling zorgen voor het beste woon- en werkklimaat. Door de lage bedrijfstemperaturen en aangename stralingswarmte vormen oppervlakteverwarmingen de meest energiezuinige manier van warmteverdeling in gebouwen. De lage constante temperatuur in de leidingen waarborgt de efficiëntie van de warmtebronnen, met name bij het hergebruik van energiebronnen door aardwarmte- en luchtwarmtepompen. Op deze manier kunnen het primaire energieverbruik en de CO2-emissies van gebouwen aanzienlijk worden teruggedrongen.

Lagere kosten, meer comfort

Veel gebruikers weten het nog niet, maar een oppervlakteverwarming kan ook het wooncomfort op warme dagen duidelijk verhogen. Naast de klassieke toepassing voor het verwarmen kan oppervlakteverwarming namelijk ook optimaal voor koelingsdoeleinden worden ingezet. Doordat de installatie onzichtbaar is, vormt deze bovendien in geen enkel opzicht een beperking voor de architectonische vormgeving van een gebouw. De investeringskosten zijn aanvankelijk iets hoger in vergelijking met conventionele verwarmingssystemen, maar door het energieverbruik dat veel lager ligt, zijn deze kosten op zeer korte tijd terugverdiend en is oppervlakteverwarming vele malen rendabeler. Overtuig uzelf van het gemak, de kwaliteit en winstgevendheid van onze oplossingen en kies het gewenste systeem!
Uponor Classic

Voordelen:

  • Aangename ruimtetemperatuur
  • Betrouwbare en beproefde productoplossingen
  • Architectonische vrijheid
  • Zeer lage aanvoertemperaturen
  • Optimaal te combineren met duurzame energiebronnen

Kies hier de gewenste oplossing voor oppervlakteverwarming en -koeling:

Vloerinstallatie
Plafondinstallatie
Wandinstallatie
Verdelertechniek
Regeling van de aanvoertemperatuur
Binnentemperatuurregeling

Het op peil houden van de temperatuur via het vloeroppervlak garandeert een aangename warmte in gebouwen. Door de gelijkmatige verdeling van de temperatuur biedt een vloerverwarming en -koeling een energiezuinige en duurzame oplossing.

 

Oplossing kiezen

Speciaal voor projecten waarbij de koelingsvraag centraal staat, is het zinvol om de koel-/verwarmingsoppervlakken in dan wel tegen het plafond van de ruimte aan te brengen. Uponor biedt hiervoor innovatieve en duurzame oplossingen.

Oplossing kiezen

Een wandverwarming is een zeer geschikt alternatief voor de verwarming en koeling van woongebouwen en kantoorgebouwen. Met name, wanneer bijvoorbeeld in de bestaande bouw een vloerverwarming niet in aanmerking komt.

Oplossing kiezen
.

Om een optimale temperatuurtoevoer te waarborgen, zijn voor het op peil houden van de oppervlaktetemperatuur efficiënte verwarmingscircuitverdelers nodig. De verwarmingscircuits worden telkens met een aanvoer en retour op de verdeler aangesloten.

Oplossing kiezen

De mogelijkheid tot gemeenschappelijk gebruik van binnenthermostaten met de Uponor binnentemperatuurregeling, geïntegreerd pompmanagement en vele andere functies komen samen in de gebruiksvriendelijke software en bediening van onze aanvoertemperatuurregeling.

Oplossing kiezen
Room temperature control

Ons assortiment voor binnentemperatuurregelingen biedt een ruime keuze aan toestellen, die aansluiten op de Uponor oppervlakteverwarmings- en -koelingsoplossingen en die willekeurig samengesteld kunnen worden.

Oplossing kiezen
Sluiten